Monday, August 12, 2019


Δίχως ακτοπλοϊκή σύνδεση έμεινε η Σαμοθράκη στην «καρδιά» του καλοκαιριού


Χωρίς ακτοπλοϊκή σύνδεση, στην «καρδιά» του καλοκαιρού, έμεινε το νησί της Σαμοθράκης.

Τα δυο οχηματαγωγά της γραμμής Αλεξανδρούπολη – Σαμθοράκη, σύμφωνα με το thessnews, είναι παροπλισμένα εδώ και μέρες, λόγω βλαβών. Το υπουργείο Ναυτιλίας δρομολόγησε από την Αθήνα το οχηματαγωγό Azores Express, το οποίο ωστόσο δεν κατάφερε να δέσει, λόγω των ισχυρών ανέμων, το βράδυ της Κυριακής στη Σαμοθράκη και αναγκάστηκε να κινηθεί προς την Αλεξανδρούπολη.

Η περιπέτεια των 650 περίπου επιβατών ξεκίνησε το μεσημέρι της Κυριακής, καθώς -λόγω τεχνικών ελέγχων που έπρεπε να γίνουν στο πλοίο- το Azores Express ξεκίνησε από την Αλεξανδρούπολη με καθυστέρηση μεγαλύτερη των 5 ωρών!


Σοβαρά προβλήματα το τελευταίο δεκαήμερο καταγγέλλουν φορείς της Σαμοθράκης

Το πλοίο τελικά απέπλευσε γύρω στις 21:20 το βράδυ της Κυριακής, όμως όταν έφτασε στη Σαμοθράκη και στο λιμάνι της Καμαριώτισσας, ήρθε αντιμέτωπο με ανέμους ισχύος 7 μποφόρ και άνω.

Οπως μεταδίδει το thessnews, δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το σημερινό (Δευτέρας) δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη, με τους επισκέπτες του νησιού να αναμένουν το απογευματινό δρομολόγιο των 15:45. Επισκέπτες, κάτοικοι και φορείς του νησιού επισημαίνουν ότι η Σαμοθράκη έχει ουσιαστικά αποκλειστεί το τελευταίο δεκαήμερο.
Πηγή: iefimerida.gr - https://www.iefimerida.gr/ellada/dihos-ploio-mesa-sto-kalokairi-emeine-i-samothraki

No comments:

Post a Comment