Wednesday, August 21, 2019

ΑΝΘΡΩΠΟ…ΑΝΘΡΩΠΟΙ

@ΠΡΙΝ απο χρονια το ειπε ο Μπιλλυ Μπο ‘ειμαι ναρκισσος και δεν ειναι κατηγορια.Μαλλον κολακεια.Καλυτερα ναρκισσος και υπερβολικα περιποιημενος παρα να κυκλοφορω με σαγιοναρες και ατημελητος’.
@ΣΤΙΣ ΗΠΑ καθε μερα 120 ατομα χανουν το φως τους.
@ΤΟ 1/4 ΤΩΝ  διαζυγιων που εκδιδονται στην Κινα οφειλονται στην μοιχεια.
@ΛΕΓΕΤΑΙ  οτι το ειπε η Μαιριλυν Μονροε’ο προεδρος Κεννεντυ καποτε μου χαιδεψε το γονατο κατω απο το τραπεζι,κατα τη διαρκεια ενος επισημου γευματος.Κολακευτηκα πολυ γιατι καταλαβα οτι ποτε δεν θα εκανε κατι τετοιο στην Τζακυ’.
@ΜΟΛΙΣ ΣΕ 6,5 τετραγωνικους ποντους δερματος,με παχος οσο δυο νομισματων των δυο ευρω περιεχονται 23,5  μετρα νευρων και πανω απο 1000 καταληξεις νευρων,6,5 θυλακια τριχων,σμηγματογονοι αδενες και 5,7 μετρα αγγειοφορων αγγειων.
@ΠΕΡΙΠΟΥ 55 βιβλια εχουν γραφει για την Μαρλεν Ντητριχ
@ΕΝΑ ΠΕΝΤΗΚΟΣΙΟΣΤΟ ΤΟΥ ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΟΥ απαιτειται απο τον εγκεφαλο για να αναγνωριστει ενα αντικειμενο απο τη στιγμη που το φως αντανακλαται απο το αντικειμενο και εισερχεται στο ματι.
@Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ  ΧΑΝΕΙ 45 ΤΡΙΧΕΣ την ημερα  και ορισμενα ατομα 60 τριχες την ημερα.Αλλα επειδη το τριχωτο του κρανιου εχει περιπου 125.000 τριχες η απωλεια ειναι αμελητεαΣτη διαρκεια της ζωης του ο ανθρωπος μπορει να χασει  εως και 1,5 εκατομμυριο τριχες χωρις να γινει φαλακρος.
@3000 ωρες τον χρονο ειναι οι μεγιστες τιμες ηλιοφανειας στην Ελλαδα.Παρατηρουνται στα Κυθηρα,τη Ζακυνθο,τις νοτιες ακτες της Πελοποννησου και τις δυτικες ακτες της Κρητης.
@ΠΑΛΙΑ ο Πειραιας λεγοταν Πορτο Λεονε η Πορτο Αρακο.
@ΣΤΗ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ πριν 4000 χρονια η κουζινα της περιελαμβανε 100 ειδη σουπας,18 διαφορετικα τυρια και 300 τυπους ψωμιου.
@ΔΟΧΕΙΑ με αλοιφες και σκιες ματιων βρεθηκαν στους ταφους του Τουταγχαμων(1350 π.Χ,),ενω η βασιλισσα Κλεοπατρα εμπιστευοταν την περιποιηση της ομορφιας της σε μπανια με γαλα.Γυρω στο 200 π.Χ. ο Γαληνος φερεται να κατασκευαζει ενα τυποποιημενο ειδος κρεμας με βαση καποια συνταγη.
@ΕΛΕΧΘΗ απο την Αβα Γκαρντνερ οταν ηταν 63 χρονων’το προσωπο μου δειχνει την ζωη μου.Ποτε δεν εκλαψα μπροστα στον καθρεπτη για την χαμενη δροσια’.
@ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ οτι για να παραχθει ενα κιλο μελι οι μελισσες πρεπει να πραγματοποιησουν τουλαχιστον 50.000 πτησει και να καθησουν πανω σε 1.500.000 λουλουδια.
@Ο ΕΝΑΣ ατους 12 Ευρωπαιους και ο ενας στους δεκα Αμερικανους υποφερουν απο υπογλυκαιμια.
@ΤΟ 1985 ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΑΝ  μαζυ στο ‘Ζουμ’ Θεσσαλονικης οι Μαρινελλα,Βικυ Μοσχολιου,Αννα Βισση.
@Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ σκαλα του κοσμου βρισκεται στην Κινα.Εχει 6.000 σκαλοπατια και οδηγει στο ιερο ορος Ται Σαν και κατασκευαστηκε πριν απο 2000 χρονια.
@ΗΤΑΝ ΣΥΜΜΑΘΗΤΕΣ στη Δραματικη Σχολη οι Κωστας Αρζογλου,Αννα Βαγενα,Μαριαννα Τολη,Τιτικα Στασινοπουλου,Βασια Τριφυλλη,Τατιανα Μπαλανικα.
@Η ΚΑΡΔΙΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΕΙ ΤΟΣΟ ΕΡΓΟ  καθημερινα οσο θα χρειαζοταν να ανυψωθει βαρος 909 κιλων σε υψος 12,5 μετρων.Στην ηλικια των 50 χρονων η καρδια εχει καταβαλει τοσο εργο που θα επαρκουσε για να ανυψωθει βαρος 18.000 τοννων σε υψος 220 χλμ.
@ΣΕ ΑΝΑΜΝΗΣΗ ΤΗΣ δημοφους στηλης ‘ανθρωποι ανθρωποι’ που δημοσιευοταν στην τελευταια σελιδα του ‘Ελληνικου Βορρα’ στο μεγαλο σχημα,για πολλα πολλα χρονια,ο νεος τιτλος της στηλης οταν αναφερεται αποκλειστικα σε πληροφοριες απο το παρελθον.Το ‘Μεταξυ μας’ παραμενει με συγχρονες ειδησεις.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment