Tuesday, August 20, 2019

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

@ΧΑΜΕΝΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΔΥΟ χιλιαδες χρονια,βρεθηκαν στο Χαιντεραμπαντ των Ινδιων,ολα τα μετεωρολογικα εργα του Θεοφραστου του Εφεσιου,μαθητη του Πλατωνα.
@ΠΕΡΙΠΟΥ το 6% των κατοικων των ΗΠΑ εχει γεννηθει στο εξωτερικο.Πανω απο το 10% του πληθυσμου δεν μιλαει αγγλικα στο σπιτι.
@ΤΟΝ ΒΕΓΓΟ ελεγε ο Κωστας Χατζηχρηστος τον ειχα ηλεκτρολογο οταν γυριζα το ‘Πιστολι,τσαρουχι,παπιγιον’ και τον εβαλα να παιξει κατι σε μια σκηνη γιατι απουσιαζε ο ηθοποιος.Μολις τον ειδα να παιζει ειπα ‘παει αυτος ειναι’.Κι υστερα τον εβαλα να παιξει στον ‘Ηλια του 16ου’.
@ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ που φθανει ο ανθρωπος ειναι το διπλασιο ακριβως που εχει οταν ειναι τριων ετων.
@ΣΤΑ 15 ΧΡΟΝΙΑ που εμεινε στο Χολλυγουντ η Καρμεν Μιραντα γυρισε 14 ταινιες.
@ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ καταστημα που πουλουσε ‘γυρο’ εως το 1995 στο Φρεσνο της Καλιφορνια το ειχε καποιος Κωστας(αγνωστων λοιπων στοιχειων) απο την Πυλαια Θεσσαλονικης.
@ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΚΟΛΟΠΑΝΟΥ το πραγματικο ονομα της Πολυς Πανου.
@ΤΟ 18% των Γαλλων πιστευει στην μαγεια.
@ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ  ΑΠΟΨΕ ΜΙΑ ΑΡΧΗ,μ’αυτο το τραγουδι κερδισε το πρωτο βραβειο στο Φεστιβαλ Θεσσαλονικης το 1977 η Αννα Βισση.
@Ο ΑΛΕΞΗΣ Μινωτης αρχισε την καριερα του στο θεατρο το 1925 με τον θιασο Μαρικας Κοτοπουλη.
@ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΔΟΧΗ  η Θερμη της Θεσσαλονικης δεν ονομαστηκε ετσι απο τις θερμες πηγες της αλλα απο μια 'θερμη'   Διονυσιακη λατρεια που συνδυαζεται με το παλιοτερο θρακοφρυγικο στοιχειο που κατοικουσε στην περιοχη.
@Ο ΧΟΡΤΙΑΤΗΣ Θεσσαλονικης ονομαζοταν στην αρχαιοτητα Κισσος Λοφος.
@ ΟΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ και σωματικες ικανοτητες των ανθρωπων φθανουν στο υψηλοτερο σημειο αποδοσης αναμεσα στις 9-10 το πρωι και 7.30-8.30 το βραδυ.
@ΕΛΕΧΘΗ απο την Ειρηνη Παππα’δεν εκρυψα ουτε θα κρυψω ποτε τα χρονια μου,γιατι θεωρω πως η ηλικια ειναι φορος τιμης για την γυναικα.Δεν θελω ν’ακουω αυτο που λενε’γυναικα ειναι,κρυβει τα χρονια της.Ναναι τιμη και δοξα μας που γερναμε’ Η Παππα γεννηθηκε στις 3 Σεπτεμβριου 1930.
@ΤΑ ΨΑΡΑ το 1940 ειχαν 1000 κατοικους,το 1965 300 και το 2011  446 κατοικους.
@ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ Ελλαδα το ρυζι ηταν γνωστο απο την εκστρατεια του Μεγαλου Αλεξανδρου στις Ινδιες.Ωστοσο  εκεινη την εποχη δεν το καλλιεργουσαν.Γινοταν εισαγωγη απο το εξωτερικο και το χρησιμοποιουσαν ως φαρμακο.

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΟΓΚΑΛΙΔΗΣ

No comments:

Post a Comment