Monday, August 12, 2019




pastedGraphic.pngΙβήριδος 9, T.K. 54351 Θεσσαλονίκη, τηλ.: 2310 905164, fax: 6948948426 
Email: anestis_anastasiadis@yahoo.gr, axmetaloulis@gmail.com

Προς  Λουτρά Κύθνου –Δήμο Κύθνου Γραφείο Δημάρχου-ΤΑΙΠΕΔ
 Θέμα. γιατί τα Λουτρά δεν αξιοποιούνται 
Μια ιστορική λουτρόπολη από την εποχή του Καποδίστρια ,διπλά στην Θάλασσα, κάποιοι κατάφεραν να είναι μόνο ιστορική. Από το 1985  δίναμε μάχες αυτές οι μονάδες να περάσουν από τον ΕΟΤ στην τοπική αυτοδιοίκηση, και μέχρι σήμερα ο δήμος της Κύθνου πολλές φορές φιλοξένησε τον Σύνδεσμο και μάλιστα με πολλούς δημάρχους και διάφορες μελέτες και τραπέζια με φαγοπότια κλπ.  αλλά δίχως κανένα αποτέλεσμα . 
Η λουτρόπολη παραμένει αναξιοποίητη, και το υπάρχον ξενοδοχείο εδώ και χρόνια έχει βάλει λουκέτο .
Τα Λουτρά σήμερα μιας και δεν τα πήρε ο δήμος τα έχει το ΤΑΙΠΕΔ και προσπαθεί να βρει επενδυτές όπως συμβαίνει και με άλλες λουτροπόλεις. Έχουν αναγνωριστεί από την αρμοδία επιτροπή του Υπουργείου Τουρισμού και μάλιστα με δυο αναγνωρίσεις ιαματικών πηγών και όμως δεν υπάρχει επενδυτής λόγω μεγάλης απόστασης από τα μεγάλα κέντρα κλπ.
Το δικό μας ερώτημα είναι ξανά προς τον Δήμο Κύθνου γιατί δεν παίρνει τα λουτρά και σιγά, σιγά να μπορέσει να τα αξιοποιήσει με καλές μπανιέρες και μια εξωτερική πισίνα. Θα έδινε ζωή στην περιοχή και θα συνδύαζε λουτροθεραπεία, μπάνια στην θάλασσα και ίσως και  θαλασσοθεραπεία. Εμείς σαν Πανελλήνιος Συλλογής Ιαματικών Πηγών και λουτροπόλεων Ελλάδος δεν βλέπουμε άλλη λύση στο όλο πρόβλημα.
Σήμερα 11.8.2019 επικοινωνήσαμε με την λουτρόπολη που άνοιξε εδώ και 5 μέρες και μας ενημέρωσαν ότι στα λουτρά έχει δυο υπάλληλους με μια «λουτρονόμα», και παραξενεύτηκα ότι τα λουτρά διαθέτουν και Γιατρό.. 
Τονίσαμε ότι αυτό είναι ένα καλό μήνυμα, όταν ξέρουμε μεγάλες λουτροπόλεις δεν έχουν γιατρό, όταν χρόνια φωνάζουμε ότι λουτρά δίχως γιατρό δεν είναι λουτρά . 
Τέλος με αυτήν μας την επιστολή ζητούμε για μια ακόμη φορά  από τον Δήμαρχο του Δήμου κύριο Γαρδέλη Σταμάτη και το νέο Δημοτικό Συμβούλιο να ασχοληθεί με το όλο θέμα και να ζητήσουν από το ΤΑΙΠΕΔ την άμεση παραχώρηση της ιαματικής πηγής στον Δήμο και από το αρμόδιο Υπουργείο Τουρισμού την ανάλογη χρηματοδότηση  για την ανάπτυξη της λουτρόπολης . 
Ελπίζουμε στην θετική απάντηση και από τον Δήμο αλλά και από το ΤΑΙΠΕΔ.
Επίσης κοινοποιούμε την επιστολή και στο γραφείο Υπουργού Τουρισμού για να μπορέσει να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος. 
Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ. του Συλλόγου                    Ο Γενικός Γραμματέας 
Ο πρόεδρος 
Ανέστης Αναστασιάδης                      Μάκης Κιφοκέρης 

                           Θεσσαλονίκη 11.8.2019 

No comments:

Post a Comment