Thursday, January 10, 2019

OWL MOUNTAIN RANCH

 το πιο πολυτελες σαλέ

 στα βουνά του Άσπεν

1.455 τετραγωνικά εξωφρενικού πλούτου
 αναζητούν τον μεγιστάνα αγοραστή τους
       
Άσπεν, Κολοράντο! Μία από τις ακριβότερες περιοχές του πλανήτη Γη, τόπος αφιλόξενος πριν 150 χρόνια, απομονωμένος από τον υπόλοιπο κόσμο, πνιγμένος στην κυριολεξία μέσα σε αιωνόβια δάση από απαστράπτουσες πανύψηλες λεύκες και έλατα, στο τελευταίο άκρο των Rocky Mountains, σε υψόμετρο 2.300 περίπου μέτρων από τη στάθμη της θάλασσας. Με μεγάλη ιστορία στα μέσα και στα τέλη του 19ου αιώνα ως πόλη μεταλλωρύχων, το Άσπεν εγκαταλείφθηκε σχετικά γρήγορα όταν κατέρρευσε η αγορά του ασημιού και έπρεπε να περάσουν σχεδόν 60 χρόνια ερημοποίησης για να αρχίσει να ξαναγεννιέται.
Ήταν τότε, στα μέσα του περασμένου αιώνα, λίγο μετά τον πόλεμο, όταν με τη δημιουργία του πρώτου χιονοδρομικού κέντρου στην περιοχή, στα Aspen Mountains και την αγορά από τον μεγιστάνα βιομήχανο Walter Paepcke τεράστιων εκτάσεων γης, ο κόσμος άρχισε να ανακαλύπτει ξανά τον πανέμορφο ορεινό όγκο του Κολοράντο.
Σήμερα, το Ασπεν είναι ένας από τους πιο φημισμένους, χειμερινούς, luxurious προορισμούς των εύπορων και διασήμων του πλανήτη και εκτός από τα πανάκριβα ξενοδοχεία και resorts, περιλαμβάνει τα ακριβότερα κομμάτια γης στον κόσμο με σαλέ και επαύλεις των οποίων η αξία φτάνει σε δυσθεώρητα ύψη. Και όχι τυχαία, καθώς εκτός από τα τέσσερα υπερσύγχρονα χιονοδρομικά κέντρα που υπάρχουν στη γύρω περιοχή, ο εθνικός δρυμός του White Riverείναι ένας από τους πιο εντυπωσιακούς σε φυσική ομορφιά στον κόσμο, ενώ το χειμώνα, όταν τα βουνά και η μεγάλη κοιλάδα καλύπτονται από παχύ στρώμα χιονιού, το Άσπεν μετατρέπεται σε ένα μέρος βγαλμένο από τα παραμύθια της Disney.
Εδώ, σε μία από τις πιο γνωστές περιοχές του Άσπεν, δυτικά του περίφημου χιονοδρομικού Buttermilk Ski με τις τρεις υπερσύγχρονες πίστες και σε μια παρθένα έκταση 240 στρεμάτων, απλώνεται ένα από τα πιο εντυπωσιακά ράντσα/σαλέ/επαύλεις όχι μόνο της περιοχής αλλά και ολόκληρων των Ηνωμένων Πολιτειών. Περιτριγυρισμένο από βουνά και με άμεση πρόσβαση στο χιονοδρομικό, το Owl Mountain Ranch είναι χτισμένο πάνω σε έναν λόφο με απίστευτη θέα προς την κοιλάδα και περιλαμβάνει ένα από τα πιο πολυτελή σαλέ στον κόσμο, επιφανείας 1.455 τετραγωνικών μέτρων με 7 κρεβατοκάμαρες, όπως επίσης ξεχωριστό χώρο 185 τετραγωνικών με τρεις κρεβατοκάμαρες για το προσωπικό και ένα ακόμα ξεχωριστό οίκημα-αχυρώνα 700 τετραγωνικών που χρησιμοποιείται κυρίως για τα αυτοκίνητα αλλά και από το οποίο ξεκινάει ένα lift που οδηγεί απευθείας στο χιονοδρομικό χωρίς να χρειάζεται να πάει κάποιος οδικώς.
Το Owl Mountain Ranch, το οποίο είναι «προς πώληση» από το μεσιτικό γραφείο τηςSotheby’s International Realty αντί του αστρονομικού ποσού των 50 εκατ. δολαρίων, αποτελεί την επιτομή της πολυτέλειας, τόσο στους εξωτερικούς του χώρους όσο και στους εσωτερικούς, στους οποίους κυριαρχεί το εξαιρετικής ποιότητας ξύλο της περιοχής όπως επίσης και οι θολωτές ή σε άλλα σχήματα -επενδεδυμένες επίσης με καλό ξύλο- οροφές. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα συγκρότημα πετρόχτιστων μικρών κτιρίων που συνδέονται εσωτερικά μεταξύ τους είτε με ξύλινες μικρές πυλωτές είτε με εσωτερικές σκάλες και στις οποίες κυριαρχούν τα πανάκριβα -αλλά κάπως «βαριάς» αισθητικής- έπιπλα, τα τεράστια αλλά πανέμορφα τζάκια και τα πολλά παράθυρα που δίνουν τη δυνατότητα στον φιλοξενούμενο να θαυμάζει το μαγευτικό εξωτερικό περιβάλλον σε όποια γωνιά του σαλέ και αν βρίσκεται.
Στην πραγματικότητα, το Owl Mountain Ranch και το σαλέ του είναι χτισμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να εξυπηρετεί στην απόλυτη χαλάρωση αλλά και στη διασκέδαση των ιδιοκτητών του, με όλους τους χώρους του να προσφέρουν κάτι το εντελώς ιδιαίτερο και μοναδικό, όπως το τεράστιο καθιστικό με την απίστευτη θέα, το δωμάτιο διασκέδασης που είναι στην ουσία ένα μικρό πολυτελές σινεμά, η αίθουσα μπιλιάρδου, η εξωτερική θερμαινόμενη τραπεζαρία με τζάκι και μπάρμπεκιου και η εξωτερική θερμαινόμενη πισίνα που ατενίζει τα βουνά. Δεν χρειάζεται βέβαια να αναφέρουμε το πόσο πανέμορφες είναι οι κρεβατοκάμαρες του σαλέ ή τα μαρμάρινα μπάνια, τα επτά από τα οποία είναι εντός των δωματίων, ενώ τρία στους υπόλοιπους χώρους του κυρίως οικήματος.
Το Owl Mountain Ranch θα ήθελε ένα ολόκληρο βιβλίο αλλά οι φωτογραφίες του, της Sotheby’s International Realty, είναι ικανές για να καταλάβει ο οποιοσδήποτε γιατί κοστίζει $50.000.000 η απόκτηση του. Σωστά;
ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ ΣΤΙΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΤΟΥΣ ΜΕΓΕΘΟΣ

No comments:

Post a Comment