Tuesday, June 6, 2017

VILLA BORDEAUX, FIRA, SANTORINI

Εμπειρία απόλαυσης και αισθητικής με θέα το ηφαίστειο

Σε ένα αυθεντικό νεοκλασικό οίκημα που ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή του τοποθεσία 

Είναι πλέον γνωστό εδώ και χρόνια ότι η Σαντορίνη έχει ξεφύγει από την σύγχρονη ελληνική πραγματικότητα και έχει γίνει ένα «παγκόσμιο» νησί και ειδυλλιακός προορισμός εκατομμυρίων ανθρώπων του πλανήτη. Με τη γιγάντωση της παγκόσμιας επικοινωνίας και της ταχύτατης διάδοσης πληροφοριών, οι εικόνες του -συγκλονιστικού σε ομορφιά- κυκλαδίτικου νησιού ταξιδεύουν σε χρόνο dt από την Κίνα ως την Αυστραλία και από την Βόρεια Ρωσία ως την Βραζιλία, αναδεικνύοντάς το στις κορυφαίες λίστες προορισμών φημισμένων περιοδικών και ΜΜΕ του πλανήτη.
Σ’ αυτή την εικόνα που έχει καταφέρει να περνάει η Σαντορίνη στον «έξω» κόσμο, έχουν συμβάλλει τα μέγιστα οι μεγάλες τουριστικές επενδύσεις που έχουν γίνει στο νησί τα τελευταία χρόνια, οι περισσότερες από τις οποίες έχουν και σημαντικές «υπογραφές» και σε επίπεδο σχεδιασμού όσο και παροχής υπηρεσιών. Όπως για παράδειγμα η βίλα Bordeaux, στο κέντρο του μετώπου των Φηρών, που σε συνδυασμό με το περίφημο εστιατόριο La Colline, έχουν δημιουργήσει έναν ειδυλλιακό προορισμό πολυτελούς διαμονής και εμπειριών γεύσης.
Εμπνευσμένη από την παραδοσιακή αρχιτεκτονική των Κυκλάδων, στην καρδιά των Φηρών, η πολυτελής βίλα Bordeaux φιλοξενείται σε ένα αυθεντικό νεοκλασικό οίκημα και ξεχωρίζει για την ειδυλλιακή τοποθεσία και το αρχιτεκτονικό της μεγαλείο. Μάλιστα, την ανακαίνιση της ανέλαβε η περίφημη αρχιτεκτονική ομάδα Mplusm architects η οποία σε εισαγωγικό της σημείωμα αναφέρει για τη βίλα: «Στην ανακαίνιση του δεν εμπνευστήκαμε από την ολόλευκη αρχιτεκτονική των Κυκλάδων. Απεναντίας, αναζητήσαμε αναφορές στον Φραγκομαχαλά, στο περιορισμένο ιστορικό τμήμα των Φηρών που είχαν κατασκευάσει οι Ενετοί. Εκεί είναι που συναντούμε μια αρχιτεκτονική χοντρών τοίχων από θηραϊκή άσπα (με παρεμβολή ενδιαμέσως από μικρά πετραδάκια για καλύτερη πρόσφυση) και μεταλλικές πόρτες βαμμένες σκούρο καφέ. Η ανακαίνιση είχε ως στόχο τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου λίγων δωματίων δίπλα στο νέο παράρτημα του κορυφαίου εστιατορίου La Colline της Μόσχας.
Στο χολ εισόδου της Villa Bordeaux που καδράρει τη θέα προς το ηλιοβασίλεμα, κρεμαστά led προσομοιάζουν τις λάμψεις του ήλιου πάνω στη θάλασσα. Από τον χώρο αυτό είναι δυνατή η πρόσβαση τόσο στα δύο δωμάτια του ισογείου (αριστερά) όσο και στο εσωτερικό χώρο του εστιατορίου, στο La Colline Privé (δεξιά). Το εστιατόριο αυτό φιλτράρεται από μεταλλικές διάτρητες πόρτες και διατηρεί τα σταυροθόλια του κτιρίου.Το δυτικό δωμάτιο του ισογείου οργανώνεται γύρω από μια νησίδα που περιλαμβάνει το κρεβάτι και το λουτρό -η νησίδα αυτή λειτουργεί σε αντιστοιχία με τη σχέση του νησιού με το ηφαίστειο. Τα άλλα δύο δωμάτια του ξενοδοχείου βρίσκονται στον κάτω όροφο που χαρακτηρίζεται από επάλληλους θολωτούς χώρους μιας πιο οργανικής διάταξης. Στον εξωτερικό χώρο αναπτύσσονται το εστιατόριο La Colline, το μπαρ και η πισίνα».
200 μέτρα πάνω από τη στάθμη της θάλασσας, η βίλα Bordeaux διαθέτει 4 ατομικές σουίτες που επικοινωνούν μεταξύ τους ανά ζεύγη, δύο σουίτες με ιδιωτική πισίνα, μία μεζονέτα και μία μονόχωρη σουίτα, όλες με εξαιρετικές εγκαταστάσεις, υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και ξεχωριστή θέα. Προσφέρει πολυτελή διαμονή στα Φηρά και διαθέτει ενδοδαπέδια θέρμανση, ατομικά ελεγχόμενο κλιματισμό, smart TV, δορυφορικά κανάλια, απευθείας τηλεφωνική γραμμή, βάση Ipod, Ipad, ασύρματη σύνδεση στο internet υψηλής ταχύτητας, wet bar, χρηματοκιβώτιο, σεσουάρ μαλλιών, πολυτελή προϊόντα περιποίησης, κλινοσκεπάσματα εξαιρετικής ποιότητας και μενού μαξιλαριών. Προκειμένου να ενισχύσει περαιτέρω την εμπειρία διακοπών για όλους τους επισκέπτες, η βίλα διαθέτει επίσης ένα καταπληκτικό εστιατόριο πολυτελείας στη Σαντορίνη, το La Colline, με μαγευτική θέα στη θάλασσα και στο ηλιοβασίλεμα.

No comments:

Post a Comment