Saturday, June 17, 2017

NUMARINE, 78HTS

Πως να μην λατρέψεις αυτό το αθόρυβο «κουκλί»;

Η τουρκική εταιρεία υπόσχεται ένα «πακέτο ησυχίας» 
που αλλάζει τα δεδομένα στα γιοτ

ΗNumarine είναι μια αρκετά γνωστή -στο χώρο των σκαφών αναψυχής- τουρκική εταιρεία που τα τελευταία χρόνια κάνει αρκετά αισθητή την παρουσία της με γιοτ που συνδυάζουν επιτυχημένα την καινοτομία και τη φρεσκάδα στην κλασική σχεδίαση με την υψηλή ποιότητα κατασκευής. Όπως δηλώνει ο ίδιος ο επικεφαλής και ιδρυτής της, Ömer Malaz, η δική του εμπειρία ως χρήστη τέτοιων σκαφών τον κάνει να αναζητά διαρκώς νέες ιδέες και να λύνει προβλήματα, που κάποια μοιάζουν απλά αλλά τελικά δεν είναι. Για παράδειγμα, το θέμα του θορύβου μπορεί να φαντάζει απλοϊκό μπροστά στις ανέσεις που προσφέρει ένα πολυτελές σκάφος, για τον Malaz όμως, που έχει περάσει τη μισή του ζωή στο νερό, ο ήχος από τις ηλεκτρογεννήτριες είναι ιδιαίτερα ενοχλητικός, κυρίως σε ένα γιοτ υπό συνθήκες ακινησίας.
Έτσι, μία νέα, βελτιώμένη έκδοση του εξαιρετικού 23μετρου σκάφους της Numarine, 78HT, λύνει κατά πολύ αυτό το πρόβλημα. Πρόκειται για ένα πανέμορφο flybridge γιοτ που στο κυρίως κατάστρωμα του διαθέτει ένα υπέροχο σαλόνι που πλημμυρίζει από το φως του ήλιου και δίνει τη δυνατότητα της απόλυτης θέασης του εξωτερικού περιβάλλοντος. Κάτω από το κατάστρωμα, είναι η κύρια σουίτα και μια μικρότερη καμπίνα και οι δύο με τα δικά τους ντους και τις εσωτερικές τουαλέτες. Το 78HTS επίσης διαθέτει τρεις καμπίνες για τους φιλοξενούμενους, με όλες φυσικά τις ανέσεις.
Το πιο σημαντικό όμως όλων είναι το λεγόμενο «πακέτο ησυχίας». Πρόκειται για ένα σύστημα που αποτελείται από μια βάση μπαταριών η οποία παρέχει την ενέργεια από τα air-conditions μέχρι τους εσωτερικούς φωτισμούς, κάτω από απόλυτη ησυχία και χωρίς δονήσεις. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως οι φιλοξενούμενο στο σκάφος μπορούν να συζητούν ή να γευματίζουν στο σαλόνι χωρίς την συνοδεία του ενοχλητικού βουητού της γεννήτριας, ενώ παράλληλα όλες οι ηλεκτρονικές συσκευές να βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Ακόμα κι όταν αυτό το «πακέτο ησυχίας» είναι εκτός λειτουργίας, η Numarine υπόσχεται πως το 78HTS είναι από τα πιο αθόρυβα γιοτ της κατηγορίας του. Σύμφωνα μάλιστα με τις προδιαγραφές, ο θόρυβος με ταχύτητα 20 κόμβων είναι 66 db, όσο δηλαδή μια φυσικολογική σε ένταση ανθρώπινη ομιλία.
Το 78HTS είναι ικανό να φτάσει τους 38 κόμβους με τις δίδυμες -1.200 ίππων- μηχανές του, κατασκευής MAN, ενώ μεταξύ των ανέσεων που προσφέρει είναι ένα μικρό κατάστρωμα για τοποθέτηση σκούτερ θαλάσσης, πολλές θέσεις για ξαπλώστρες και καναπέδες, ηλεκτρονικά συστήματα θαλάσσης κ.ά.

No comments:

Post a Comment