Friday, June 9, 2017

Ο ΚΑΝΑΛΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΜΥΚΟΝΟΥ

 ο καναλάρχης της Μυκόνου


Ο δημιουργός του Μykonos Live Tv μιλά για την απόφασή του να αφήσει μια διευθυντική θέση στην εταιρεία και να ζήσει μόνιμα στη Mύκονο αποκαλύπτει τον εκβιασμό που δέχτηκε από συνεργάτη του και θυμάται περιστατικά κυνηγητού στα Ματογιάννια, όπως αυτό με τον Καρβέλα, αλλά και πολλά ακόμα ευτράπελα που έχει ζήσει αυτά τα χρόνια στον αγώνα του αποκλειστικού ρεπορτάζ με μοναδικό όπλο την κάμερά του.
Από τον Μαρίνο Βυθούλκα

Είναι καλοκαίρι του 2000, όταν ο Πέτρος Νάζος διευθυντής πωλήσεων σε μεγάλο brand με ηλεκτρονικά είδη, αποφασίζει να παραιτηθεί. «Εκείνο το καλοκαίρι είχε καύσωνα στην Αθήνα, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, είχα πιεστεί πολύ επαγγελματικά και είχα φτάσει σε οριακό σημείο. Κατάλαβα πως δεν γινόταν να επιβιώσω στην Αθήνα και πήρα τη μεγάλη απόφαση να φύγω». Η συνειδητή «αποκέντρωση» τον οδηγεί στη Μύκονο. Η επιλογή δεν είναι τυχαία, καθώς η γιαγιά του έχει σπίτι στη Χώρα. Το νησί τού είναι οικείο, κάτι που τον βοηθά ώστε να γίνει πιο ομαλά η μετάβαση από την πρωτεύουσα. Η Σοφία Καλλέργη δεν είναι μια συνηθισμένη γιαγιά, αλλά μια γυναίκα που επί δεκαετίες διατηρούσε το μπαρKavos, το οποίο φιλοξένησε πρόσωπα του εγχώριου αλλά και διεθνούς jet set των 60s και 70s, όπως η πριγκίπισσα Σοράγια. Το συγκεκριμένο μπαρ έμεινε ανοιχτό μέχρι το 1993, δίνοντας άφθονο υλικό στην κυρία Σοφία, ώστε να διηγείται ιστορίες στον εγγονό της από τις ένδοξες και αυθεντικές -όπως συνηθίζουν να λένε οι παλιοί της Μυκόνου- εποχές του νησιού.
Με μοναδική προίκα το μικρό σπίτι στη Χώρα της Μυκόνου, ο Πέτρος αρχίζει να εργάζεται ως πωλητής στο καφεκοπτείο των θείων του. «Οι φίλοι μου με κορόιδευαν που άφησα τη διευθυντική θέση για να δουλέψω στο καφεκοπτείο. Δες τους άρεσε αυτό που είχα επιλέξει, δεν το καταλάβαιναν. Εγώ, όμως, επιζητούσα μια ήρεμη ζωή» προσθέτει εκείνος. Λάτρης των gadgets – κόλλημα από την προηγούμενη δουλειά του-, ο Πέτροςσυνηθίζει να προμηθεύεται βιντεοκάμερες τελευταίας τεχνολογίας. Είναι το χόμπι του. Ένα χόμπι που η μοίρα θα οδηγήσει να γίνει επάγγελμα. Έχουν περάσει ήδη δύο χρόνια που μένει μόνιμα στο νησί, όταν μια καλοκαιρινή βραδιά του 2012 στα Ματογιάννια θα αλλάξει για πάντα τη ζωή του. «Ξαφνικά πέρασε από δίπλα μου ο Βραζιλιάνος ποδοσφαιριστής Ronaldo. Εκείνη την εποχή ήταν στα πολύ πάνω του. Μόλις τον είδα, έτρεξα σπίτι για να πάρω την κάμερα, πιο πολύ για να τον έχω στο αρχείο μου. Πράγματι, τον έβγαλα ένα βίντεο και μετά σκέφτηκα να πάρω τηλέφωνο τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha και να τους ενημερώσω πως έχω στα χέρια μου το συγκεκριμένο υλικό». Το δελτίο ειδήσεων του σταθμού αγοράζει το βίντεο με τον Ronaldo έναντι του ποσού των 600 ευρώ. «Παίρνοντας αυτά τα χρήματα, από ένα βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού, γλυκάθηκα και κάπως έτσι ξεκίνησα να το κάνω πιο εντατικά» παραδέχεται.
Τα αποκλειστικά του βίντεο ήταν ένα υλικό που οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν άφησαν ανεκμετάλλευτο. Τα πρώτα χρόνια ο Πέτρος συνεργάζεται με το Alter, ενώ από το 2004 και μετά με το Star. «Θυμάμαι πως το Alter μου είχε δώσει 1.500 ευρώ για να παίξει αποκλειστικά ένα βίντεο με πλάνα του Harrison Ford, διάρκειας 50 δευτερολέπτων». Στη συνέχεια, η βιντεοκάμερά του καταγράφει τη Monica Bellucci με τη ΔωροθέαΜερκούρη και τη Μαριάννα Λάτση, αλλά και την Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου που την ίδια χρονιά (2004) επέστρεψε από την Πορτογαλία, έχοντας κατακτήσει το Eυρωπαϊκό Πρωτάθλημα. «Υπήρχαν δελτία ειδήσεων που έπαιζαν πέντε με έξι δικά μου θέματα. Ήταν μια άκρως δημιουργική περίοδος».
Το 2011, στην καρδιά της οικονομικής κρίσης, αποφασίζει να φτιάξει ένα site και ένα κανάλι στο YouTube με την επωνυμία Mykonos Live TV. «Πλέον, η τηλεόραση δεν είχε χρήματα, αργούσαν οι πληρωμές. Είχα στα χέρια μου επιταγές που θα εισέπραττα δέκα μήνες μετά. Το Πάσχα αποφάσισα να κάνω κάτι δικό μου στο μεγαλύτερο κανάλι του κόσμου, που λέγεται YouTube. Το όνομα ήρθε αυτόματα στο μυαλό μου, ενώ η λέξη live δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς μεταδίδαμε μέσω live streaming τα πάρτι των φοιτητών από το Super Paradise, κάτι που είχε τεράστια απήχηση».

No comments:

Post a Comment