Tuesday, June 6, 2017

ΒΡΑΔΙΑ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΚΟΥΓΙΟΥΜΤΖΗ

Με τη «Βραδιά Τιμής» αφιερωμένη στον Σταύρο Κουγιουμτζή ξεκινάει ο νέος, ετήσιος θεσμός, που φιλοδοξεί να καθιερώσει το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.
Κάθε χρόνο η «Βραδιά Τιμής» θα είναι αφιερωμένη σ’ έναν άνθρωπο του χώρου της μουσικής από την Κεντρική Μακεδονία, που μπορεί να είναι συνθέτης, στιχουργός ή ερμηνευτής. Για φέτος επιλέχτηκε να τιμηθεί ο Σταύρος Κουγιουμτζής με μια συναυλία που θα έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Το Σάββατο 24 Ιουνίου, στις 9.30 το βράδυ, στο χώρο της Προβλήτας Α’ του λιμανιού, ο Γιώργος Νταλάρας, η Μαρία Κουγιουμτζή, η Λιζέτα Καλημέρη και ο Ανδρέας Καρακότας θα θυμίσουν στους κατοίκους και τους επισκέπτες της Θεσσαλονίκης τα τραγούδια και το έργο του συνθέτη.
Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το μεσημέρι ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, είπε πως πρόθεση είναι όχι μόνο να καθιερωθεί ο νέος αυτός θεσμός, αλλά και να διευρυνθεί τα επόμενα χρόνια με πολλές παράλληλες εκδηλώσεις και δρώμενα.
Επιπλέον, ανακοίνωσε πως η δεύτερη «Βραδιά Τιμής» θα αφιερωθεί σε έναν καλλιτέχνη που επίσης συνέδεσε το όνομα του με τη Θεσσαλονίκη, τον Δημήτρη Μητροπάνο.
Ο κ. Τζιτζικώστας ευχαρίστησε για τη συμβολή τους τη σύζυγο του Σταύρου Κουγιουμτζή, Αιμιλία, όπως επίσης την πρόεδρο και διευθύνουσα σύμβουλο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, Άννα Μυκονίου, τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου και όλους τους εργαζόμενους στο Κέντρο.
Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού, Αλέξανδρος Θάνος, εστίασε στη μαζικότητα των εκδηλώσεων που διοργανώνονται και στο γεγονός ότι «πλέον το Κέντρο Πολιτισμού δεν απευθύνεται μόνο στη Θεσσαλονίκη αλλά σε όλη την Κεντρική Μακεδονία, με συγκεκριμένο πλαίσιο δράσεων».

No comments:

Post a Comment