Monday, June 12, 2017

BAWAH PRIVATE ISLAND

Ο παράδεισος έχει πλέον όνομα

Στο Αρχιπέλαγος του Anambas, ΝΑ της Μαλαισίας, ένας τροπικός παράδεισος για εύπορους και περιπετειώδεις τύπους...

Πόσοι έχουν ακουστά το Αρχιπέλαγος του Anambas; Κι όμως, σύμφωνα με έρευνες και δημοσιεύσεις αυτή η μαγική περιοχή, νοτιανατολικά της Μαλαισίας και σε μικρή (σχετικά) απόσταση από τη Σιγκαπούρη, θεωρείται ως ένας από τους πιο συναρπαστικούς τόπους για καταδύσεις, καθώς περιλαμβάνονται στον νησιωτικό σχηματισμό εκατοντάδες νησίδες που σχηματίζουν μεταξύ τους απαράμιλλης ομορφιάς λίμνες, προστατευμένες από κοραλλιογενείς υφάλους. Αν και στην ευρύτερη περιοχή του Αρχιπελάγους η τουριστική κίνηση είναι ιδιαίτερα έντονη, με ξακουστά ναυάγια να αποτελούν μεγάλη ατραξιόν και με ξενοδοχεία να κτίζονται το ένα μετά το άλλο, υπάρχει ένα πολύ μικρό σύμπλεγμα νησίδων που απαρτίζουν που παραμένει ακόμα σχεδόν ανέγγιχτο.
Ο λόγος για το ιδιωτικό νησί Bawah και τις πέντε βραχονησίδες του, οι οποίες δημιουργούν μεταξύ τους τρεις απίστευτης ομορφιάς λιμνοθάλασσες, κάνοντας τον συγκεκριμένο εξωτικό τόπο τον απόλυτο παράδεισο για καταδύσεις και ασφαλή κολύμβηση. Εδώ, στις αρχές του Αυγούστου, θα ανοίξει τις πύλες του ένα νέο πολυτελές resort, το οποίο όμως υπόσχεται πως δεν θα έχει καμία σχέση με τη μεγαλομανία και το κιτς που διέπει τα τουριστικά θέρετρα του κοντινού Μπάλι. Ίσως γιατί τα 2.000 δολάρια τη βραδιά, για ένα ζευγάρι, χωρίς τα μεταφορικά έξοδα και τις όποιες επιπλέον ανέσεις, να παίζουν το δικό τους, σημαντικό ρόλο. Παρ’΄όλα αυτά, κοιτάζοντας τις εικόνες του Bawah δύσκολα θα βρεθεί κάποιος να αγνοήσει το συγκεκριμένο μαγικό μέρος.
Το Bawah Private Island διαθέτει 35 πολυτελή καταλύματα, μεταξύ των οποίων, 21 παραθαλάσσιες βίλες, 3 μέσα στην πυκνή βλάστηση του νησιού και 11 ακριβώς πάνω από το νερό, με οροφές που θυμίζουν σαφάρι αλλά στην πολυτελή τους έκδοση και τις πρώτες που κατασκευάστηκαν στην Ινδονησία. Η ιδιοκτησία του resort υπόσχεται διαμονή σε ένα πολυτελές ησυχαστήριο που θυμίζει το νησί του Ρουβινσώνα Κρούσου και θα φιλοξενεί μόνο 70 ατόμα τη φορά, τα οποία θα έχουν την απόλυτη πρόσβαση στα 3.000 τετραγωνικά μέτρα του νησιού, στις 13 ιδιωτικές παραλίες, στις πισίνες και βέβαια στο κυρίως καθιστικό, το spa, στο εστιατόριο και το μπαρ του νησιού. Η αρχιτεκτονική ομάδα που σχεδίασε το Bawah Private Island προσπάθησε να μην αλλοιώσει καθόλου το τροπικό περιβάλλον του νησιού, ενώ και η παροχή ενέργειας, σε ένα μεγάλο ποσόστο της, είναι από ανανεώσιμες πηγές και πρωτοποριακές εγκαταστάσεις.

No comments:

Post a Comment