Monday, June 19, 2017

Σύμφωνο συνεργασίας ΗAPCO - TCB για την προώθηση του συνεδριακού τουρισμού

Σύμφωνο συνεργασίας υπέγραψαν η Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO)  κ. Ειρήνη Τόλη  και ο Πρόεδρος του Γραφείου Προσέλκυσης Συνεδρίων και Επισκεπτών Μητροπολιτικής Περιοχής Θεσσαλονίκης (ΤCB) κ. Ιωάννης Ασλάνης.

Κοινό πεδίο αναφοράς των δύο φορέων αποτελεί η προσπάθεια να γίνει η Ελλάδα ένας ισχυρός συνεδριακός προορισμός και πόλος έλξης γα τη διεκδίκηση και προσέλκυση διεθνών συνεδρίων και διοργανώσεων. 

Στο πλαίσιο της κοινής προσπάθειας προς την κατεύθυνση ανάπτυξης του συγκεκριμένου είδους τουρισμού, η συμφωνία αποσκοπεί να προσδιορίσει την προοπτική και τις δυνατότητες συνεργασίας μεταξύ των δυο φορέων στους τομείς αρμοδιότητάς τους και να συμβάλει στη δημιουργία απαραίτητων συνεργιών, με στόχο την κατάρτιση σειράς κοινών ενεργειών και δράσεων για την προβολή και προώθηση της χώρας ως συνεδριακό προορισμό, αλλά και την ενίσχυση των υποδομών που θα υποστηρίξουν αυτήν την προοπτική.

Κοινός στόχος θα είναι η προβολή της χώρας ως ιδανικός προορισμός για την υλοποίηση μεγάλων διεθνών επιστημονικών - και όχι μόνο - διοργανώσεων και η ανάπτυξη των υποδομών, ώστε η Ελλάδα να καθιερωθεί στον παγκόσμιο χάρτη των διεθνών διοργανώσεων.

Οι δύο φορείς συζήτησαν και συμφώνησαν αναφορικά με το πλαίσιο του θεσμικού και επιχειρησιακού τους ρόλου, καθώς και τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν προς  αυτή την κατεύθυνση αυτή. 

Μεταξύ άλλων η συνεργασία θα αφορά και στην εκπροσώπηση σε εκθέσεις και εκδηλώσεις που αφορούν το συνεδριακό τουρισμό εντός και εκτός της χώρας, καθώς και στην στοχευμένη κοινή συμμετοχή σε αντίστοιχες εκδηλώσεις συνεδριακού ενδιαφέροντος. 


Επίσης, οι δύο φορείς θα συνεργασθούν για τον σχεδιασμό και τη παραγωγή από κοινού πλαισίου προδιαγραφών κατηγοριοποίησης και πιστοποίησης των επαγγελματιών του τουρισμού που εξειδικεύονται στον συνεδριακό κλάδο.

No comments:

Post a Comment