Saturday, June 3, 2017


ΗΜΕΡΑ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ

Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια από την ιδέα της ίδρυσης του Ροταριανού Ιδρύματος του Διεθνούς Ροταρυ, όλοι οι Ροταριανοί Όμιλοι Θεσσαλονίκης, σας προσκαλούν το Σάββατο 10/06/2017 από τις 9 το πρωϊ έως τις 2 το μεσημέρι, στην Νότια Πύλη της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (Απέναντι από την ΧΑΝΘ) στη δράση ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ με τίτλο "Ζήσε την εμπειρία της προσφοράς - Πολιτισμός είναι αλληλεγγύη και προσφορά".
Την εκδήλωση οργανώνει η 2484 Περιφέρεια Διεθνούς Ρόταρυ κατόπιν πρωτοβουλίας του Ρ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης, με ευθύνη του ιατρού Αριστοτέλη Αποστολίδη και με την υποστήριξη όλων των Ροταριανών Ομίλων της Θεσσαλονίκης, της ΔΕΘ HELEXPO, του Συλλόγου Φίλων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου ΘΕΑΓΕΝΕΙΟ "Αλέξανδρος Συμεωνίδης" και του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Όλοι γνωρίζουμε ότι το αίμα ούτε παράγεται, ούτε αγοράζεται, αλλά και ούτε μπορεί να αντικατασταθεί από κάτι άλλο, παρά μόνο μπορεί να προσφερθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο.
Σε μία χώρα στην οποία οι ανάγκες σε αίμα είναι τεράστιες, εξαιτίας των τροχαίων ατυχημάτων και των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων, η ουσία της εθελοντικής αιμοδοσίας αποκτά το δικό της μοναδικό και ξεχωριστό νόημα. Είμαστε η δεύτερη χώρα σε ανάγκες μετά τη Δανία, εξ αιτίας των πολλών τροχαίων ατυχημάτων και 





εξ αιτίας των πολυμεταγγιζόμενων ατόμων. Πιστεύουμε ότι η διάδοση της ιδέας της εθελοντικής προσφοράς αίματος και η κάλυψη των αναγκών της χώρας από εθελοντικά προσφερόμενο αίμα είναι υπόθεση Όλων μας.
Οι Ροταριανοί Όμιλοι της Θεσσαλονίκης πολλές φορές ανταποκρίθηκαν και βοήθησαν μεμονωμένα, όταν χρειάσθηκε να δώσουν αίμα για κάποιον συνάνθρωπο μας. Τώρα όμως, νομίζουμε ότι ήρθε η ώρα, να κάνουμε πράξη όλοι μαζί κάτι πιο οργανωμένο και να το υποστηρίξουμε. Έτσι, ξεκινάμε από φέτος, την "Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας" με στόχο να την καθιερώσουμε κάθε χρόνο. Γιατί, η αιμοδοσία είναι η ύψιστη πράξη αλτρουισμού και προσφοράς, που γεμίζει με ηθική ικανοποίηση και υπερηφάνεια τον αιμοδότη, για τις ζωές που θα σώσει με το δικό του αίμα και τα παράγωγά του.

Τη φετινή διοργάνωση υποστηρίζουν, η ERGO Aσφαλιστική, η Ελληνική Βιομηχανία Αναψυκτικών και χυμών ΕΨΑ, τα ζαχαροπλαστεία ΑΒΕΡΩΦ, η Affidea / Ευρωιατρική, η εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και η free press KARFITSA.

No comments:

Post a Comment