Sunday, June 30, 2013

ΙΣΠΑΝΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΛΕΞΕΙΣ


Τον γύρο των ελληνικών social media κάνει ένα τραγούδι Ισπανών το οποίο ωστόσο είναι γεμάτο με ελληνικές λέξεις! Ναι δεν έχει ούτε μία ισπανική αλλά μόνο ελληνικές οι οποίες λόγω της ισπανικής προφοράς ακούγονται σχεδόν ίδιες με την ελληνική προφορά!
Ο Αργεντίνος συνθέτης Ντανιέλ Αρμάντο, δήλωσε σε συνέντευξη του, ότι το εμπνεύστηκε όταν είχε πάει στην Κούβα και εισερχόμενος σε ένα βιβλιοπωλείο είδε ένα βιβλίο με τίτλο Οι 17,000 Ελληνικές λέξεις στην Ισπανική γλώσσα.
Έζησα δύο χρόνια στην Ισπανία και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι οι Ελληνικές λέξεις είναι πολύ περισσότερες. Θα μού πείτε, πού το ξέρεις, τις μέτρησες; Δεν χρειάζεται. Όλες οι λέξεις πού υποδηλώνουν κάποια έννοια επιστημονική, κοινωνιολογική, ανθρωπιστική και όχι μόνο είναι Ελληνικές. Αυτό βέβαια συμβαίνει σε όλες τις γλώσσες, είπε ...


 

ΒΑΚΧΕΣ ΜΕ ΣΑΚΗ ΡΟΥΒΑ


"… Το πρόσωπο που θα υποδυθεί το Διόνυσοπρέπει να εκπροσωπεί το νέο, το τολμηρό, το ωραίο, αυτό που για τους σημερινούς θεατές μπορεί να γοητεύσει και να οδηγήσει στην κυριαρχία της μουσικής επί του λόγου και της μέθης επί της λογικής" …

Ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης ήταν σαφής σχετικά με το γιατί επέλεξε το δημοφιλή τραγουδιστή Σάκη Ρουβά για το ρόλο του Διονύσου στο ανέβασμα των"Βακχών" του Ευριπίδη.

Πρόκειται αδιαμφισβήτητα για την πιο πολυσυζητημένη από τις παραστάσεις του φετινού καλοκαιριού. Διότι μπορεί το όνομα του Σάκη Ρουβάστη διανομή να κρίθηκε τολμηρή επιλογή από τους ιθύνοντες του φεστιβάλ για το αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου, το κοινό όμως θα έχει πολλές ευκαιρίες ανά την Ελλάδα να δει αυτή την πρόταση που φέρει την υπογραφή του Δημήτρη Λιγνάδη.

"Ακραίο αλλά νόμιμο" χαρακτήρισε το εγχείρημα των "Βακχών" ο Δημήτρης Λιγνάδης. "Θα προσπαθήσω να σκαρφαλώσω όσο γίνεται σε αυτό το θεόρατο άγαλμα που λέγεται Ευριπίδης, μήπως καταφέρουμε έστω και λίγο να συνομιλήσουμε μαζί του", ανέφερε ο ίδιος στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Ωδείο Αθηνών.

Όπως παραδέχτηκε ο σκηνοθέτης ήταν δική του επιθυμία η συμμετοχή του Σάκη Ρουβά σε αυτό το πρότζεκτ και αισθάνεται τυχερός που ο καλλιτέχνης αποδέχτηκε την πρόσκλησή του.



"Η πρόταση μπορεί να μοιάζει ετερόκλητη, όμως νομίζω όλοι μας θα θέλαμε να δούμε ετερόκλητα πράγματα στην τέχνη. Πρώτα αποφασίσαμε να ανεβάσουμε τις Βάκχες και μετά προχωρήσαμε στη σύνθεση της παράστασης και όχι το αντίθετο. Στο γήπεδο άλλωστε φαίνονται τα αποτελέσματα!", τόνισε.

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι η παράσταση δεν συμπεριλήφθηκε στο πρόγραμμα του Φεστιβάλ Επιδαύρου, ο ίδιος σχολίασε: "Δεν αισθάνομαι καθόλου αδικημένος. Θα πάμε σε όσα περισσότερα θέατρα της χώρας μπορούμε. Μπορεί στον απολογισμό του καλοκαιριού να αισθάνονται άλλοι περίεργα".

Για "ευτυχή συγκυρία" έκανε λόγο ο δημοφιλής ποπ τραγουδιστής καθώς όπως ο ίδιος εξήγησε "με το θέατρο φλέρταρα από καιρό" όμως δεν του είχε δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία.

"Μεγάλη μου επιθυμία εδώ και πολλά χρόνια ήταν να μπω στον χώρο του θεάτρου". Έκανε σχετικές σπουδές στο εξωτερικό, ασχολήθηκε για λίγο με τον κινηματογράφο, ενώ τώρα, με τον Διόνυσο, "βρίσκομαι μπροστά σε μια στιγμή της καριέρας και της ζωής μου που έχει ήδη αλλάξει πολλά πράγματα για εμένα. Με έχει βάλει σε βαθύ τρόπο σκέψης και έμπνευσης", είπε ο Σάκης Ρουβάς.

Όσο για την επιθυμία του να παίξει στην Επίδαυρο, είναι δεδομένη: "Θέλω να πατήσω αυτόν τον ιερό χώρο".



Η επίσημη πρεμιέρα θα δοθεί στο Φεστιβάλ Φιλίππων (Αρχαίο θέατρο), στις 13 και 14 Ιουλίου και στη συνέχεια η παράσταση θα παρουσιασθεί σε θερινή περιοδεία, σε αρχαία και όχι μόνο θέατρα της περιφέρειας, καθώς και το Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο. Μια πρώτη γεύση όμως πριν τους Φιλίππους, θα έχει την ευκαιρία να πάρει το κοινό στις 9 Ιουλίου στο Ευριπίδειο θέατρο Σαλαμίνας όπου και θα παρουσιαστεί μία γενική δοκιμή (work in progress) με χαμηλό εισιτήριο (5 ευρώ).

Η παράσταση υποστηρίζει, στην πανελλαδική της περιοδεία, τους σκοπούς του Συλλόγου Φίλων παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ και το νέο του έργο, την Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών, προσφέροντας μέρος των εσόδων από τα εισιτήρια τους.

"Το θέατρο και η τέχνη έχουν ανάγκη από γενναιοδωρία. Ένα από τα πολλά τολμήματα αυτής της δουλειάς είναι ότι προσπαθεί να συνδυάσει ένα πολιτιστικό γεγονός με μία κοινωνική δραστηριότητα", ανέφερε η καλλιτεχνική διευθύντρια της εταιρείας ΑΡΓΩ, Αιμιλία Υψηλάντη, που έχει αναλάβει και την παραγωγή της παράστασης.

Ιδιαίτερα συγκινημένη δήλωσε με τη σειρά της η πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο ΕΛΠΙΔΑ, Μαριάννα Βαρδινογιάννη, καθώς ο Σύλλογος και η νέα του εκστρατεία για την Τράπεζα Μυελού των Οστών αγκαλιάζονται από μια μοναδική ομάδα καλλιτεχνών.

"Μέσα από την πανελλαδική περιοδεία της παράστασης, οι συντελεστές της θα μεταφέρουν τα μηνύματα της ΕΛΠΙΔΑΣ σε πολλές διαφορετικές γωνιές της πατρίδας μας", είπε η ίδια.



Βασισμένη στη νέα μετάφραση του Γιάννη Λιγνάδη, η παράσταση περιλαμβάνει στο καστ της ονόματα που έχουν εμπειρία στο αρχαίο δράμα: τη Ρούλα Πατεράκη (Τειρεσίας), τον Γιάννη Καρατζογιάννη(Κάδμος), τον Δημήτρη Πασσά (Πενθέας), την Μαρία Κίτσου (Αγαύη) και τον Δημήτρη Λιγνάδη(Αγγελιοφόρος).

Κεντρικό ρόλο στην παράσταση θα παίζει η μουσική, την οποία επιμελείται ο Γιώργος Πούλος και κυρίως τα αφρικανικά κρουστά, ενώ ο Χορός θα αποτελείται από καλλιτέχνες πολλών και διαφορετικών φυλών.

Τη ζωντανή μουσική θα ερμηνεύουν Νιγηριανοί καλλιτέχνες, με τη συμμετοχή και τη συνεργασία τουΜιχάλη Αφολαγιάν. Τα σκηνικά και τα κοστούμια, είναι της Εύας Νάθενα και οι χορογραφίες τηςΔάφνης Ασημακοπούλου.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013

@Mαριος Φραγκουλης,Πεμπτη 4 Ιουλιου στο Θεατρο Δασους Θεσσαλονικης.
@Ωραια επιδειξη μοδας στο ξενοδοχειο Di Tania του Ωραιοκαστρου,διπλα στην πισινα.Μια πισινα ,σε ενα κοσμοπολιτικο ησυχο περιβαλλον,που προσφερεται για καθημερινο κολυμπι.
@Μαρινελλα-Κωστας Χατζης την Παρασκευη 10 Αυγουστου στο φεστιβαλ Κασσανδρας.
@Νικος Βερτης στις 28 Αυγουστου στην Θεσσαλονικη,γιορταζοντας τα 10 χρονια καλλιτεχνικης πορειας.
@Στον νεο κινηματογραφικο Σουπερμαν οι ιπταμενοι υπερηρωες καταστρεφουν την μιση Νεα Υορκη με την μονομαχια τους
@Στον Iron Man ξεχωρισε στον ρολο του μανδαρινου ο Μπεν Κινγκσλευ.Το εκπληκτικο σπιτι του ηρωα που καταστρεφεται ειναι κατασκευασμενο μεσα σε στουντιο.
@Στις 24 Ιουνιου 2008 στο θεατρο Γης της Θεσσαλονικης εδωσε μια απο τις αποχαιρετιστηριες εμφανισεις της η Νανα Μουσχουρη.
@Στους κινηματογραφους  STER με καθε εισιτηριο για την ταινια "Το καρφι" δωρο ενα DVD...Επισης καθε Τεταρτη βραδυ δυο γυναικες πληρωνουν ενα εισιτηριο...Υπαρχει και εισιτηριο 5 ευρω για ανεργους...
@Dulce Pontes,η περιφημη τραγουδιστρια απο την Πορτογαλια,στις 15 Ιουλιου,9.30 μμ,στην Μονη Λαζαριστων. με ενα προγραμμα αφιερωμενο στον Ενιο Μορικονε.
@123 δημοσιογραφοι της ΕΡΤ ειναι χωρις δουλεια.
@Το πολεμικο μουσειο Θεσσαλονικης φιλοξενει σε μονιμη βαση εκθεση Σοφιας Βεμπο και "Ετσι πολεμησαμε το '40-'41.Επισης 9602 κειμηλια απο τη νεοτερη ελληνικη ιστορια.Ειναι ανοικτο καθε πρωι,εκτος Δευτερας.
@Ποιος θυμαται τον Σαμπου,τον κοντοσωμο Ινδο ηθοποιο,που εντυπωσιασε το 1940 το παγκοσμιο κοινο με την εμφανιση του στον "κλεφτη της Βαγδατης"-ειδικα οταν παγιδευεται στον ιστο της τεραστιας αραχνης.Πεθανε το 1963 σε ηλικια 39 χρονων.
@Adelaide Hall,ηταν η πρωτη μαυρη διεθνης σουπερσταρ         
@Τα εφηβικα παρτυ στην Μυκονο συνεχιζονται και ειδικα στο Super Paradise,κατω απο τον καυτο ηλιο.
@Γεματα τα ξενοδοχεια της Χαλκιδικης κυριως απο ξενους-με πρωτους τους Ρωσους.

GREATEST ROCK 'N'ROLL SONGS OF THE 50s

1. Johnny B. Goode - Chuck Berry
  2. Jailhouse Rock - Elvis Presley
  3. Rock Around The Clock - Bill Haley & His Comets
  4. Tutti-Frutti - Little Richard
  5. Whole Lot of Shakin' Going On - Jerry Lee Lewis
  6. What'd I Say - Ray Charles
  7. Summertime Blues - Eddie Cochran
  8. Hound Dog - Elvis Presley
  9. Long Tall Sally - Little Richard
10. That'll Be The Day - Buddy Holly & the Crickets
11. Maybellene - Chuck Berry
12. Bo Diddley - Bo Diddley
13. Shake, Rattle And Roll - Joe Turner
14. Blue Suede Shoes - Carl Perkins
15. Don't Be Cruel - Elvis Presley
16. Bye Bye Love - Everly Brothers
17. Great Balls Of Fire - Jerry Lee Lewis
18. Earth Angel - Penguins
19. Why Do Fools Fall In Love - Frankie Lymon & the Teenagers
20. Good Golly Miss Molly - Little Richard
21. Be-Bop-A-Lula - Gene Vincent & the Bluecaps
22. School Day - Chuck Berry
23. Rock And Roll Music - Chuck Berry
24. Peggy Sue - Buddy Holly
25. Lawdy Miss Clawdy - Lloyd Price
26. Lucille - Little Richard
27. Roll Over Beethoven - Chuck Berry
28. In The Still Of The Nite - Five Satins
29. I Only Have Eyes For You - Flamingos
30. For Your Precious Love - Jerry Butler & the Impressions
31. Blueberry Hill - Fats Domino
32. Please, Please, Please - James Brown & the Famous Flames
33. Sh-Boom - Chords
34. Money Honey - Drifters featuring Clyde McPhatter
35. I Walk The Line - Johnny Cash and the Tennessee Two
36. Heartbreak Hotel - Elvis Presley
37. Fever - Little Willie John
38. The Great Pretender - Platters
39. Ain't It A Shame - Fats Domino
40. That's All Right - Elvis Presley with Scotty and Bill
41. Your Cheatin' Heart - Hank Williams
42. Sweet Little Sixteen - Chuck Berry
43. The Train Kept-A-Rollin - Johnny Burnette Trio
44. Come Go With Me - Del-Vikings
45. Let The Good Times Roll - Shirley & Lee
46. Rip It Up - Little Richard
47. Rocking Pneumonia & the Boogie Woogie Flu - Huey "Piano" Smith & the Clowns
48. Pledging My Love - Johnny Ace
49. Sixty Minute Man - Dominoes
50. Rocket 88 - Jackie Brenston
51. Yakety Yak - Coasters
52. All Shook Up - Elvis Presley
53. Folsom Prison Blues - Johnny Cash and the Tennessee Two
54. Searchin' - Coasters
55. You Send Me - Sam Cooke
56. Mack The Knife - Bobby Darin
57. Wake Up Little Susie - Everly Brothers
58. Susie Q - Dale Hawkins
59. La Bamba - Ritchie Valens
60. Goodnite, Sweetheart, Goodnite - Spaniels
61. I've Got A Woman - Ray Charles
62. I'm Walkin' - Fats Domino
63. There Goes My Baby - Drifters
64. Shout - Isley Brothers
65. White Christmas - Drifters featuring Clyde McPhatter
66. Keep A 'Knockin' - Little Richard
67. Kansas City - Wilbert Harrison
68. Poison Ivy - Coasters
69. Since I Don't Have You - Skyliners
70. Jambalaya (On The Bayou) - Hank Williams
71. Money - Barrett Strong
72. Speedoo - Cadillacs
73. Rumble - Link Wray
74. Lonely Teardrops - Jackie Wilson
75. Hang Up My Rock And Roll Shoes - Chuck Willis
76. Sea Cruise - Frankie Ford
77. Rave On - Buddy Holly
78. Work With Me Annie - Hank Ballard & the Midnighters
79. Shake, Rattle And Roll - Bill Haley & His Comets
80. Sincerely - Moonglows
81. Crying In The Chapel - Sonny Til & the Orioles
82. Story Untold - Nutmegs
83. My Babe - Little Walter
84. At My Front Door - El Dorados
85. Gee - Crows
86. Matchbox - Carl Perkins
87. C.C. Rider - Chuck Willis
88. Only You - Platters
89. All I Have To Do Is Dream - Everly Brothers
90. Send Me Some Lovin' - Little Richard
91. At The Hop - Danny & the Juniors
92. Little Darlin' - Diamonds
93. Rock-in Robin - Bobby Day
94. Honky Tonk - Bill Doggett
95. Blue Monday - Fats Domino
96. Jim Dandy - Lavern Baker
97. Reelin And Rocking - Chuck Berry
98. Rebel Rouser - Duane Eddy
99. Love Potion No. 9 - Clovers
100. Chantilly Lace - Big Bopper 


101. Oh Boy! - Buddy Holly & the Crickets
102. Get A Job - Silhouettes
103. Book Of Love - Monotones
104. C'mon Everybody - Eddie Cochran
105. Do You Want To Dance - Bobby Freeman
106. Willie And The Hand Jive - Johnny Otis Show
107. You're So Fine - Falcons
108. Handy Man - Jimmy Jones
109. Sea Of Love - Phil Phillips with the Twilights
110. Breathless - Jerry Lee Lewis
111. Stagger Lee - Lloyd Price
112. Tequila - Champs
113. It's Only Make Believe - Conway Twitty
114. Have Mercy Baby - Dominoes
115. Maybe Baby - Buddy Holly & the Crickets
116. Young Blood - Coasters
117. Little Bitty Pretty One - Thurston Harris
118. Not Fade Away - Buddy Holly & the Crickets
119. The Fat Man - Fats Domino
120. Baby Let's Play House - Elvis Presley with Scotty and Bill
121. Mystery Train - Elvis Presley with Scotty and Bill
122. Tweedlee Dee - LaVern Baker
123. One Mint Julep - Clovers
124. Shake A Hand - Faye Adams
125. Honey Hush - Joe Turner
126. Tears On My Pillow - Little Anthony & the Imperials
127. Oh What A Nite - Dells
128. My Prayer - Platters
129. Dizzy Miss Lizzy - Larry Williams
130. Who Do You Love - Bo Diddley
131. Brown-Eyed Handsome Man - Chuck Berry
132. Ready Teddy - Little Richard
133. Honey Don't - Carl Perkins
134. I'm In Love Again - Fats Domino
135. Little Girl Of Mine - Cleftones
136. A Thousand Miles Away - Heartbeats
137. Tear It Up - Johnny Burnette Trio
138. Blue Suede Shoes - Elvis Presley
139. Drown In My Own Tears - Ray Charles
140. I Put A Spell On You - Screamin' Jay Hawkins
141. Love Is Strange - Mickey & Sylvia
142. I'm A Man - Bo Diddley
143. Unchained Melody - Al Hibbler
144. See You Later, Alligator - Bill Haley & His Comets
145. Around And Around - Chuck Berry
146. Don't You Just Know It - Huey "Piano" Smith & the Clowns
147. One Night - Elvis Presley
148. Carol - Chuck Berry
149. What Am I Living For - Chuck Willis
150. Sixteen Candles - Crests
151. Smoke Gets In Your Eyes - Platters
152. Bird Dog - Everly Brothers
153. Baby What You Want Me To Do - Jimmy Reed
154. A Teenager In Love - Dion & the Belmonts
155. Splish Splash - Bobby Darin
156. I'm Ready - Fats Domino
157. I Wonder Why - Dion & the Belmonts
158. Charlie Brown - Coasters
159. Rock And Roll Is Here To Stay - Danny & the Juniors
160. Back In The U.S.A. - Chuck Berry
161. Come Softly To Me - Fleetwoods
162. Beyond The Sea - Bobby Darin
163. Night Train - Jimmy Forrest
164. When You Dance - Turbans
165. The Wallflower - Etta James
166. Whole Lotta Loving - Fats Domino
167. Flip, Flop And Fly - Joe Turner
168. (Night Time Is) The Right Time - Ray Charles
169. Mama, He Treats Your Daughter Mean - Ruth Brown
170. Good Rocking Tonight - Elvis Presley with Scotty and Bill
171. Come On Let's Go - Ritchie Valens
172. Walking After Midnight - Patsy Cline
173. I'm A King Bee - Slim Harpo
174. Got My Mojo Working - Muddy Waters
175. Goodnight My Love - Jessie Belvin
176. Day-O (Banana Boat Song) - Harry Belafonte
177. Stranded In The Jungle - Cadets
178. I Just Want To Make Love To You - Muddy Waters
179. Hearts Of Stone - Charms
180. Jingle Bell Rock - Bobby Helms
181. Too Much - Elvis Presley
182. Diana - Paul Anka
183. Dedicated To The One I Love - Shirelles
184. Silhouettes - Rays
185. Honey Love - Drifters featuring Clyde McPhatter
186. Lovey Dovey - Clovers
187. Hoochie Coochie Man - Muddy Waters
188. Dust My Broom - Elmore James
189. Dream Lover - Bobby Darin
190. It's Late - Ricky Nelson
191. Sleep Walk - Santo & Johnny
192. Reet Petite - Jackie Wilson
193. Don't Let Go - Roy Hamilton
194. Sweet Nothin's - Brenda Lee
195. Fannie Mae - Buster Brown
196. Hey Little Girl - Dee Clark
197. Short Fat Fannie - Larry Williams
198. The Wind - Diablos
199. Rock Island Line - Lonnie Donegan
200. Harlem Nocturne - Viscounts

ΤΟ ΜΙΟΥΖΙΚΑΛ CATS ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ


Το CATS, δημιουργία του κορυφαίου συνθέτη Andrew Lloyd Weber, η πιο εκρηκτική συνάντηση μουσικής, χορού, τραγουδιού και ποίησης στην ιστορία του μιούζικαλ, έρχεται στη Θεσσαλονίκη (12 - 23 Φεβρουαρίου), στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης κι έπειτα στην Αθήνα από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 15 Μαρτίου.
Παιχνιδιάρικο, αστείο, τρυφερό και πέρα για πέρα απολαυστικό, το CATS αναδείχτηκε ως το απόλυτο θεατρικό φαινόμενο: απ’ την πρεμιέρα του το 1981 ως σήμερα, αποθεώθηκε από 50.000.000 θεατές σε 26 χώρες και 300 πόλεις σε όλον τον κόσμο. Η κριτική ύμνησε την παράσταση και την τίμησε, μεταξύ άλλων, με επτά βραβεία Tony, δύο βραβεία Laurence Olivier και δύο βραβεία Grammy, ενώ το περίφημο τραγούδι Memory, έχει ηχογραφηθεί από τους σπουδαιότερους ερμηνευτές του 20ού αιώνα! Το CATS πρωτοπαρουσιάστηκε το 1981 στο West End του Λονδίνου, όπου και παιζόταν ασταμάτητα επί 21 χρόνια! Το 1982 μεταφέρθηκε στο Broadway και συνέχισε με αμείωτη επιτυχία για 18 χρόνια, ως το 2000.
Στην ασύλληπτη επιτυχία του CATS, πέρα από την εμπνευσμένη καθοδήγηση του σπουδαίου σκηνοθέτη (καλλιτεχνικού διευθυντή της Royal Shakespeare Company και του Royal National Theater) Trevor Nunn, συνέβαλαν και οι πρωτοποριακές, γεμάτες δυναμισμό χορογραφίες της Gillian Lynne, η οποία τιμήθηκε γι’ αυτή τη δουλειά της με το βραβείο Laurence Olivier –την αντίστοιχη βρετανική διάκριση του Tony.
Η υπόθεση του θεατρικού μιούζικαλ CATS είναι βασισμένη σε μια ποιητική συλλογή του T.S. Eliot. Το εκπληκτικό σκηνικό είναι ένας πελώριος σκουπιδότοπος, όπου μαζεύονται οι Jellicle Cats για να παίξουν. Είναι η νύχτα του καθιερωμένου ετήσιου χορού των Jellicle Cats και o αρχηγός τους, ο γερο-Deuteronomy θα ανακοινώσει το όνομα της γάτας που θα ξαναγεννηθεί και θα ζήσει μια νέα ζωή στο Heavyside Layer. Η ανακοίνωση θα γίνει ακριβώς πριν από την αυγή. Όσο περιμένουν, οι γάτες διασκεδάζουν (και εμείς μαζί τους) διηγούμενες παλιές ιστορίες για τις πιο διάσημες και δημοφιλείς γάτες της ράτσας τους. Κι εμείς τις παρακολουθούμε καθώς περιμένουν να έρθει η αυγή και ο γερο- Deuteronomy να ανακοινώσει το όνομα…
Σήμερα, με τον ιλιγγιώδη αριθμό των 8.949 παραστάσεων στο Λονδίνο (Πρώτη πρεμιέρα στο Λονδίνο στις 11 Μαΐου 1981 στο New London Theatre) , το CATS είναι η τέταρτη πιο επιτυχημένη παράσταση στην ιστορία του West End όσον αφορά στον αριθμό παραστάσεων, ενώ με 7.485 παραστάσεις (Πρεμιέρα στις 7 Οκτωβρίου 1982 στο Winter Garden Theatre του Broadway) είναι η δεύτερη πιο επιτυχημένη παραγωγή στην ιστορία του Broadway (πίσω μόνο από το Φάντασμα της Όπερας –πάλι του Andrew Lloyd Webber). Το CATS παραμένει η παράσταση με τη μεγαλύτερη σε διάρκεια περιοδεία στις ΗΠΑ –ένα ακόμα ακαταμάχητο ρεκόρ.
Συνολικά, υπολογίζεται ότι οι εισπράξεις των εισιτηρίων του CATS από το 1981 ως σήμερα ξεπερνούν το ένα δισεκατομμύριο ευρώ!
Ακόμα:
  • Το CATS έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες, μεταξύ των οποίων Γερμανικά (τρεις ξεχωριστές μεταφράσεις για Γερμανία, Αυστρία και Ελβετία), Ούγγρικα, Νορβηγικά, Φινλανδικά, Ολλανδικά, Σουηδικά, Γαλλικά, Ιταλικά, Ιαπωνικά και Ισπανικά (δύο ξεχωριστές μεταφράσεις για το Μεξικό και την Αργεντινή): με περισσότερες από 40 παραγωγές, ανάμεσα στις οποίες η Big Top tour στην Αυστραλία.
  • H ορχήστρα που παίζει live τα τραγούδια της παράστασης βρίσκεται πάντα πίσω από τη σκηνή σε όλα τα ανεβάσματα του CATS -είτε στο Broadway, είτε στο West End, είτε σε περιοδείες ανά τον κόσμο- και όχι στο πιτ της ορχήστρας όπως συνηθίζεται στα musical. Αυτό οφείλεται στον Andrew Lloyd Webber που ήθελε οι θεατές να βλέπουν στη σκηνή μόνο «γάτες»! Το καστ όμως έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί και να συγχρονίζεται με την ορχήστρα μέσω ειδικών εγκατεστημένων οθονών και μόνιτορ, που είναι ορατά σε όσους βρίσκονται πάνω στη σκηνή.

ΡΙΒΕΡ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟΝ ΑΛΙΑΚΜΟΝΑ ΑΠΟ 31 ΙΟΥΛΙΟΥ


Οι χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν κάθε χρόνο τις όχθες του Αλιάκμονα, βεβαιώνουν πως το River party, είναι το καλύτερό τους για το καλοκαίρι (31/7 - 4/8/013)!


Εχει χαρακτηριστεί ως το πιο κεφάτο φεστιβάλ του καλοκαιριού, ως το πιο μουσικό, το πιο ζωντανό και απολαυστικό πάρτι που γίνεται στις όχθες του Αλιάκμονα ποταμού.
Κάθε χρόνο οι χιλιάδες επισκέπτες που κατακλύζουν το χώρο κατασκηνώνοντας, βεβαιώνουν πως το River Party είναι το καλύτερό τους.
Αποτελεί λοιπόν, ένα από τα σημαντικότερα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού, καθώς τα ονόματα που φιλοξενεί είναι πάντα πρώτης γραμμής.

Από τις 31 Ιουλίου έως τις 4 Αυγούστου, οι χιλιάδες επισκέπτες του μεγαλύτερου αυτού μουσικού και κατασκηνωτικού φεστιβάλ της Ελλάδας θα ζήσουν το απόλυτο μουσικό πάρτι στις όχθες του Αλιάκμονα.
Το περσινό River Party φιλοξένησε περισσότερους από 50 χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα και χάρισε σε όλους ανεξάντλητες στιγμές κεφιού.
Η επιτυχία του ήταν τέτοια που το κατέταξε στα 12 σημαντικότερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του “Europe Festival Awards 2012”.

Δεν έχετε παρά να πάρετε τις σκηνές σας, τους φίλους σας, την καλή σας διάθεση και να ετοιμαστείτε για τις καλύτερες διακοπές του φετινού καλοκαιριού, συντροφιά με πολλούς και σημαντικούς καλλιτέχνες του ελληνικού και διεθνούς ρεπερτορίου!



Πρόγραμμα 35ου River Party

Τετάρτη 31/7DUB Inc.
Σωκράτης Μάλαμας
Γιάννης Αγγελάκας
Tricky Pony
Γιώργης Χριστοδούλου
C. Roussos
Πέμπτη 01/8JAMES
Τζίμης Πανούσης
Υπόγεια Ρεύματα και Θάνος Ανεστόπουλος
Mikael Delta
Πάνος Μουζουράκης (The Big Band Project)
The Burning Sticks

Παρασκευή 2/8Μάριος Φραγκούλης (Show must go on)
Άλκηστις Πρωτοψάλτη με τον Γιώργο Περρή
Γιάννης Χαρούλης
Marietta Fafouti
Minor Project & Sma Rag Da

Σάββατο 3/8Βασίλης Παπακωνσταντίνου
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Μπάμπης Στόκας, Δημήτρης Σταρόβας, Γιάννης Ζουγανέλης
Μίλτος Πασχαλίδης
Imam Baildi
Rous
CJ Jeff

Κυριακή 4/8Στέλιος Ρόκκος
Goin' Through the band
Μίκρο
Olga Kouklaki feat. Liset Alea
MINOR PROJECT & Sma Rag Da
Banda Latiniko
Dinamiss

Το πρόγραμμα έχει ολοκληρωθεί, η προπώληση όμως έχει ήδη ξεκινήσει: τα πρώτα χίλια πενθήμερα εισιτήρια του 35ου River Party έχουν ήδη εξαντληθεί, ενώ η προπώληση συνεχίζεται στην ειδική τιμή προσφοράς των 50€ για λίγο ακόμη.

Προμηθευτείτε, λοιπόν, έγκαιρα τα εισιτήριά σας στο www.livetickets.gr και στα καταστήματα Public.

Όσον αφορά στη μετακίνησή σας, ενημερωθείτε και κλείστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας από το Axos Travel στη δ/νση
http://www.axos-travel.gr/axos-ravel/index.php?option=com_content&view=article&id=109%3Ariver-party&catid=44%3A2012-06-11-16-19-49&Itemid=90&lang=el
www.riverparty.org
facebook:RiverPartyNestorio
twitter:@River_Party 

ΔΙΕΠΡΕΨΑΝ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΕ ΒΑΛΚΑΝΙΚΗ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ


Δύο αργυρά μετάλλια, δύο χάλκινα και μία εύφημη μνεία κατέκτησαν οι Έλληνες μαθητές που συμμετείχαν στην 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων που έγινε στην Αττάλεια της Τουρκίας από 21 έως 26 Ιουνίου, με την συμμετοχή χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Όπως ανακοίνωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, οι Έλληνες μαθητές, που συνέχισαν τη μεγάλη παράδοση των επιτυχιών των ελληνικών ομάδων στις Βαλκανικές και Διεθνείς Μαθηματικές Ολυμπιάδες είναι:
Μελάς Δημήτριος Χρυσοβαλάντης, Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
Μισιακός Παναγιώτης, Αθήνα, Αργυρό Μετάλλιο
Βενιζέλος Γεώργιος, Θεσσαλονίκη, Χάλκινο Μετάλλιο
Καλοσίδης Νικόλαος, Θεσσαλονίκη, Χάλκινο Μετάλλιο
Συτιλίδης Φίλιππος Ιλαρίων, Καστοριά, Εύφημη Μνεία
Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία,«η επιτυχία των Ελλήνων μαθητών είναι ιδιαίτερα σημαντική γιατί σ’ αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν και εθνικές ομάδες από άλλες χώρες όπως της Γαλλίας και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής». Συνοδοί των μαθητών ήταν οι Μαθηματικοί: Πέτρος Μπρέγιαννης και Σιλουανός Μπραζιτίκος.
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία συγχαίρει την ομάδα που συμμετείχε στη διοργάνωση και που σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα μας δίνει ελπίδα.

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΜΟΥΣΙΚΗ-30 ΙΟΥΝΙΟΥ


1962, Mike Sarne and Wendy Richards were at No.1 on the UK singles chart with 'Come Outside.' Richards went on to become a famous tv actress.
1966, The Beatles played the first of three concerts at the Nippon Budokan Hall, Japan. The concert was filmed with The Beatles wearing black suits. The following day's first performance was also filmed; with The Beatles wearing white suits. There was a strict police presence with 3,000 police observing each concert played in front of 10,000 fans.
1969, Fleetwood Mac, Pentangle and Duster Bennett all appeared at London's Royal Albert Hall 'Pop Proms.'
1973, George Harrison knocked Paul McCartney from the top of the US singles chart with 'Give Me Love, Give Me Peace On Earth'. His second US No.1, a No.8 hit in the UK was the opening track on his 1973 album Living in the Material World.
1973, Slade were at No.1 on the UK singles chart with 'Skweeze Me Pleeze Me', the group's fifth UK No.1 and second single to enter the chart at No.1.
1975, Cher married Greg Allman four days after her divorcing Sonny Bono, the couple split after ten days, followed by a three year on and off marriage.
1975, The Jackson Five announced that they were leaving Motown Records for Epic Records. The brothers were forced to change their name to The Jacksons since Motown owned the other name.
1976, Police raided the home of Neil Diamond searching for drugs, they found less than one ounce of marijuana.
1976, Stuart Goddard, (Adam Ant), placed the following ad in the classified section of the Melody Maker, 'Beat on a bass, with the B-Sides.' Andy Warren answered the ad and the pair went on to form Adam and The Ants.
1977, Marvel Comics launched a comic book based on the rock group Kiss.
1978, United Artists released The Buzzcocks single 'Love You More', at 1 minute 29 seconds it was the second shortest single ever released. Maurice Williams and the Zodiacs 1960 hit 'Stay' was the shortest hit at one minute 28 seconds.
1979, Tubeway Army started a four-week run at No.1 on the UK singles chart with 'Are 'Friends' Electric'. The song by Gary Numan was the first electronic/synthesizer-based record to become a hit in the post-punk era.
1979, One hit wonder Anita Ward started a two week run at No.1 on the US singles chart with 'Ring My Bell', also a UK No.1.
1984, Huey Lewis and the News went to No.1 on the US album chart with 'Sports'.
1989, Police were called in to control over 4,000 Bobby Brown fans trying to see him at the HMV Record store in London's Oxford Street, six fans were hospitalised and one had to be given the kiss of life.
1989, The Stone Roses played at Leeds Polytechnic in England. The gig almost didn't take place after a security man wouldn't let singer Ian Brown into the gig.
1990, New Kids On The Block started a three week run at No.1 on the US singles chart with 'Step By Step'. The group's third US No.1, a No.2 hit in the UK. Their album 'Step By Step' also went to No.1 on the UK album chart today.
1990, Police raided Chuck Berry's estate and seized homemade porn videos, drugs and guns.
1995, American soul singer Phyllis Hyman committed suicide by overdosing on pentobarbital and secobarbital in her New York City apartment aged 45. She was found hours before she was scheduled to perform at the Apollo Theatre, in New York.
1995, Garth Brooks was given a star on Hollywood's Walk Of Fame. The Country singer buried the master tapes of his 'Hits' album under the star.
2001, American guitarist and producer Chet Atkins died in Nashville aged 77. Recorded over 100 albums during his career, produced records for Perry Como, Elvis Presley, Don Gibson, Jim Reeves and Waylon Jennings. Was a major influence on George Harrison and Mark Knopfler.
2001, Beach Boys member Al Jardine went to court in a bid to sue his former band mates, claiming he had been frozen out of the Beach Boys. The $4 million (£2.35 million) suit was filed against Mike Love, Brian Wilson, the Carl Wilson Trust and Brother Records Incorporated in a New York Superior Court. In 1998 a US judge temporarily barred Jardine from performing under the name Beach Boys Family And Friends after representations from Mike Love and Brother Records. Jardine lost the case in 2003.
2001, Christina Aguilera, Lil' Kim, Mya and Pink were at No.1 on the UK singles chart with 'Lady Marmalade.' A hit for LaBelle in 1975; then it was at No 1 in 1998 for All Saints. This version was from the Baz Luhrmann film Moulin Rouge.
2004, Kinks founder member Dave Davies was left paralysed on the right-hand side of his body after suffering a stroke. The 57-year-old guitarist and brother of fellow Kinks star Ray Davies had been promoting his solo material when he collapsed.
2004, Pete Doherty was sacked from The Libertines due to his well known addiction problems specifically with crack cocaine and heroin.
2005, Nick Carter from The Backstreet Boys was fined $1,200 (£664) after admitting to drink-driving in California. The 25-year-old singer was also put on probation for three years, ordered to attend an alcohol education course and banned from driving for 90 days.
2007, R.E.M. played a five-night series of shows at Dublin's Olympia Theatre. Dubbed ‘working rehearsals’ by the band, many songs from their forthcoming album ‘Accelerate’ were debuted, with many of them still as works in progress.
June 30th: Born on this day
1939, Born on this day, Tony Hatch, UK composer, producer, (1962 UK No.50 single 'Out Of This World').
1943, Born on this day, Florence Ballard, vocals, The Supremes, (1964 US & UK No.1 single 'Baby Love' plus 11 other US No.1 singles). She died February 21st 1976.
1944, Born on this day, Glenn Shorrock, Little River Band, Australian group, (1978 US No.3 single 'Reminiscing' plus 12 other US Top 40 singles).
1946, Born on this day, Billy Brown, The Moments, (1970 US No. 3 single 'One Way Street', 1975 UK No.3 single 'Girls').
1951, Born on this day, Stanley Clarke, jazz bass player, worked with Chick Corea, Santana, Keith Richards, Quincy Jones, Paul McCartney.
1956, Born on this day, Adrian Wright, The Human League, (1981 UK No.1 & 1982 US No.1 single 'Don't You Want Me' plus over 15 other UK Top 40 singles).
1957, Born on this day, Doug Sampson, drummer, Iron Maiden.
1962, Born on this day, Julianne Regan, vocals, All About Eve, (1988 UK No.10 single 'Martha's Harbour').
1967, Born on this day, Peter James Camell, guitar, The La's, (1990 UK No.13 single 'There She Goes').
1968, Born on this day, Philip Anselmo, Pantera, (1994 UK No.19 single 'I'm Broken').
1979, Born on this day, Andrew Burrows, drummer, Razorlight, (2005, UK No.2 single ‘Somewhere Else’, 2006 UK No.1 album ‘Razorlight’).
1983, Born on this day, Anton Gordon, One True Voice, (2002 UK No.2 single 'Sacred Trust/After You're Gone').
1983, Born on this day, Cheryl Cole, vocals, Girls Aloud, 2002 UK No.1 single 'Sound Of The Underground' and over 20 UK Top 20 singles. Became a judge on the UK version of The X Factor in 2008. Scored the 2009 UK No.1 solo single 'Fight For This Love.'
1984, Born on this day, Fantasia Barrino, singer, American Idol winner, (2004 US No.1 single ‘I Believe’). The first time in US history a debut single has topped the Billboard Hot 100 chart.
1985, Born on this day, T-Pain, (Faheem Najm), American hip-hop and R&B singer, (2007 US No.1 ‘Buy U a Drank, Shawty Snappin').