Wednesday, March 13, 2013

ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ


Συμπληρώνοντας 15 χρόνια ζωής, φέτος, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης γιορτάζει πανηγυρικά την επέτειό του, συμπεριλαμβάνοντας στο πρόγραμμά του ταινίες που χαρακτήρισαν το θεσμό, από την αρχή του ως σήμερα! Η εκκίνηση γίνεται την Παρασκευή 15/3 με την ταινία της Μπες Κάργκμαν, "Πρώτη Θέση".


Οι φίλοι του ντοκιμαντέρ έχουν έναν πολύ σημαντικό λόγο να χαίρονται! Στις 14 Μαρτίουξεκινά στη Θεσσαλονίκη, το ετήσιο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ, που θα διαρκέσει ως τις 24 Μαρτίου.

Οι αίθουσες Ολύμπιον, Παύλος Ζάννας, Τζον Κασσαβέτης, Σταύρος Τορνές, Φρίντα Λιάππακαι Τώνια Μαρκετάκη, στο κέντρο και στο λιμάνι της πόλης, στις αποθήκες, θα ξαναγεμίσουν με σινεφίλ κάθε ηλικίας! Ο στόχος ένας: να δούμε όσο το δυνατόν περισσότερες ταινίες. Το ντοκιμαντέρ έχει πια το κοινό του, που σπεύδει κάθε χρόνο με τον ερχομό της Άνοιξης στην αγαπημένη Θεσσαλονίκη για να απολαύσει βραβευμένα ή μη, φρέσκα και πολυαναμενόμενα ντοκιμαντέρ.

Παράλληλες δράσεις, ανοιχτές συζητήσεις, ομιλίες, masterclass, έκθεση πλαισιώνουν το Φεστιβάλ.

Φέτος, το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης – Εικόνες του 21ου Αιώνα, συμπληρώνει 15 χρόνια ζωής και γιορτάζει πανηγυρικά την τέχνη του ντοκιμαντέρ παρουσιάζοντας το επετειακό αφιέρωμα «15 χρόνια ΦεστιβάλΜια συναρπαστική διαδρομή», με ταινίες που χαρακτήρισαν το θεσμό από τη γέννησή του έως σήμερα. Με μια σημαντική "απουσία" -αυτή του 72χρονου Χιλιανού ντοκιμαντερίστα Πατρίτσιο Γκουσμάν, ο οποίος ήταν και ο μοναδικός επίσημος προσκεκλημένος του φετινού Φεστιβάλ- ξεκινά δυστυχώς η φετινή διοργάνωση. Ο Χιλιανός ντοκιμαντερίστας, ενός από τους σημαντικότερους εκπροσώπους του είδους παγκοσμίως, είχε μόλις χθες ένα ατύχημα το οποίο θα τον κρατήσει στη Χιλή.

Μετά τη λήξη της διοργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, επιλογές των ταινιών του φεστιβάλ θα μεταφερθούν για προβολές σε 40 πόλεις καθώς και σε 20 φυλακές ανά τη χώρα! 

No comments:

Post a Comment